Juu, synttärit oli ja meni, mutta ehdinpä värkkäämään pari kakkua ihan vain itseni kunniaksi. Mies väsäsi vielä ehkä maailman helpoimman ja täyttävimmän salaatin niiden seuraksi :)

 

Tämä taas tehty ihan sen perinteisen pätkiskakun ohjeella, taitaapi olla minun bravuuri.

Pätkiskakun ohjeesta poikkesin sen verran, että paistoin alatasolla ja n. 1h, jotta kakun leikkaaminen kerroksiin onnistuisi helpommin. Mutakakkumaisuushan siinä hieman kärsi, ja kakkua olisi todellakin pitänyt kostuttaa (vaikka jaffalla tai fantalla) ennen täyttämistä ja kuorruttamista, oli hiukan turhan kuiva - hyvää silti :) Täytin kakun Bonan persikkasoseella (löytyy vauvanruokahyllystä).

Valkosuklaakoristeet tein sulattamalla valkosuklaata vesihauteessa (Iittalan syvä Teema-lautanen tuntui toimivan hyvin pikkukattilan päällä). Pursottimeni aukko oli hiukan liian iso, tarvinee hankkia parempi. Pursotin kuviot leivinpaperille ja laitoin kylmään jähmettymään. Taidankin tästä eteenpäin tehdä joulu- ja ystävänpäiväsuklaat ihan itse :)

Valkosuklaakuvioista tuli tosi kivoja <3

Niin kivoja, että päätin käyttää ylijääneet kuviot herkkukulhojen koristeluun :)

Kakun päälle ripottelemani "jalokivet" (tai lasinsirut, niinkuin eräs kommentoi), ovat Fazerin Tutti Frutti Crushia, sirut eivät ole lainkaan liian kovia, ja maku on sellaisenaan ihanan sitruunainen. Kakun päällä eivät ihan hirveästi edes maistuneet, joten sopivat varmasti ihan millaiseen kakkuun tahansa :)

Ihanat "jalokivet" <3

Fazerin Tutti Frutti Crush <3

 

Koska meikäläiset syövät lähinnä suolaista, oli ihan pakko tehdä myös voileipäkakku (ihan lempiherkkuani). Voileipäkakkuhan on periaatteessa helppo tehdä, käytännössä hieman hankalampi..  Täyte- ja koristevaihtoehtoja olenkin jo aiemmassa postauksessa esitellyt, mutta nyt voisin ihan konkreettisesti kertoa mitä kakkuun tarkalleen laitoin:

 

Voileipäkakku á la Niini:

Leipää (tummaa JA vaaleaa)

1. täyte: Ruohosipulin makuista Creme Bonjour-tuorejuustoa (kannattaa varata vähintään 1 purkki enemmän per täyte, kuin mitä arvioi tarvitsevansa!!!), Korpelan savukinkkua (siivutettua, ei kuutioitua) silppuna, tuorekurkkukuutioita.

2. täyte: Valio Viola-tuorejuustoa (makuna Afrikan paprika), savukinkkua silppuna, paprikakuutioita (itse käytin keltaista, mutta punainenkin käy. Vihreä liian kitkerää).

3. täyte: Creme Bonjour -tuorejuustoa (makuna Yrttitarha), savukinkkusilppua, suolakurkkukuutioita (irtomyynnissä olevat suolakurkut yleensä parempia tähän tarkoitukseen.

Täytin siis kakun näillä. Päälle levitin Oltermanni-sulatejuustoa. En suosittele. Maku on kyllä ihana, ja esimerkiksi voileipätarjoiluun sopii mainiosti, mutta kakun kuorrutteena on aivan liian valuvaa. Maustamaton tai maustettu Creme Bonjour toimii kuorrutteena paremmin. Mutta kuten sanoin, maultaan Oltermanni oli aivan mahtavaa, suosittelen! <3

Kaunis kakku, mutta kuorrutus pääsi hieman tosiaan valahtamaan :/

Koristelin tuorekurkku-, paprika- ja suolakurkkusilpulla, miniluumutomaateilla (pitkittäin puolitettuina) ja HK:n ohuen ohuilla "Ylikypsä saunapalvikinkku" -siivuilla, jotka vain kiersin tuollaisiksi rulliksi. Tarkoitus oli laittaa vielä viinirypäleitä (pitkittäin puolitettuina) mutta tila ei aivan riittänyt. Sivut koristelin vielä ruohosipulisilpulla (kakun toinen kylki) ja basilikan lehdillä (päällä ja sivulla).

Tässä vielä sivulta kuvattuna :)

Salaatinlehtipeti oli vielä tarkoitus kakulle väsätä, mutta Iittalan pitkä ja kapea Teema-vati on sen verran kapea, ettei siihen enää kakun lisäksi juuri muuta sopinutkaan...

Mies tosiaan sitten vielä värkkäsi sen maailman helpoimman ja ruokaisimman salaatin:

 

Riisi-tonnikalasalaatti

Riisiä tarvittava määrä syöjiin nähden, tonnikalaa suhteutettuna syöjien määrään, hemppaa (herne-maissi-paprika -sekoitusta) suhteutettuna syöjien määrään - toisin sanoen, keitä paljon riisiä, kaada siitä osa tarjoiluastiaan ja suhteuta muiden ainesten määrä riisin määrään. Lopun riisin voit sitten käyttää vaikka kanakastikkeen lisäkkeenä :)

 

<3 Niini