Eli ohje on kyllä nyt hieman omasta päästä, mutta lopputuloksen pitäisi olla suunnilleen sama :)

Äidin parempi spaghettikastike:

800g jauhelihaa

1-2 lihaliemikuutiota

2 purkkia tomaattimurskaa

2 isoa sipulia

porkkanaraastetta oman maun mukaan

4-6 dl ruokakermaa

oreganoa, basilikaa, mustapippuria (rouhe)

vajaa 1 tl sokeria (OIKEASTI!!!)

 

Ruskista jauhelihat ja sipuli. Mausta. Lisää vettä ja lihaliemikuutiot. Kun kuutiot ovat liuenneet veteen, lisää tomaattimurska ja porkkanaraaste. Anna kiehua kasaan. Lisää sokeri. Tarkasta maku. Lisää sokeria tarvittaessa. Sokeria tarvitaan tasapainottamaan tomaatin kitkeryyttä. Mausta uudelleen tarpeen vaatiessa. Lisää ruokakermaa maun mukaan. Itse käytän Valion 15% ruokakermaa, koska se soveltuu useimpiin ruokiin eikä muutu aivan luruksi ainakaan kovin helpolla. Anna muhia, kunnes lopputulos miellyttää :)

Kuva ennen kerman lisäämistä. Toimii vallan hyvin myös ilman ruokakermaa :)

Porkkanaraasteen lisääminen jauhelihakastikkeeseen saattaa tuntua omituiselta, mutta maku on aivan loistava. En taaskaan yhtään tiedä mistä äiti on tämänkin ohjeen löytänyt, se kun on sellainen reseptihamsteri, mutta jos jollakulla ohjeen alkuperästä tietoa on, sen kommentissa kertokoon :) Kävinpä taas runoilemaan :)

<3 Niini