Eli kuinka pelastetaan mauton pasta ja mauttomampi perusjau- jau- jauhelihakastike :D

900 g sikanautaa
1 tlk (n. 400/250g) kidneypapuja
2 lihaliemikuutiota
Vehnäjäuhoja
Vettä
Ketsuppia
Oreganoa
Valkosipulia (pirkan mylly tässä paras)
Chiliä (pirkan mylly paras)
Mustapippuria
 
Pastaan:
Tagliatellea
1 lihaliemikuutio
Margariinia
Oreganoa
 
Paistoin jauhelihat, lisäsin liikaa jauhoa, yritin ruskistaa - ei ruskistunut. Lisäsin veden, mutta liika jauho sakeutti liikaa jotta olisin liian pienellä pannulla voinut tarpeeksi ohentaa. Aikaansaamani liisterin joukkoon lisäsin 2 lihaliemikuutiota sekä aimo lorauksen ketsuppia. Pikkiriikkisen suolaa. Runsaasti valkosipulia, chiliä ja oreganoa.
 
Kun mikään ei auttanut, muistin kuiva-ainekaapissa lojuvan kidneypapupurkin, lisäsin vielä chiliä, ja vot! Bolognese Mexicana!
 
Tagliatellea keittäessäni unohdin siitä suolan. Viime hetkellä sekoitin veteen lihaliemikuution. Annoin liueta, kiehahtaa uudelleen ja kaadoin veden pois. Sekaan paiskasin aimo annoksen margariinia ja oreganoa. Sekoittelin jälkilämmöillä ja tarjoilin miehelle.
Halusi papukastiketta toistekin.
 
Bon Apetit!