Mies sanoo mua pikkunäläksi <3 

Ei mulla nyt aina nälkä ole, mutta hirveä himo hamstrata noita ruokaohjeita :) Se vaan on niiiiiiiin kivaa :) Sakset ja lehti, muuta en tarvitse :)
 
Kävinpä taas muutaman pinon läpi noita miun ruokaohjeita :) Olen niitä keräillyt varmaan neljätoistavuotiaasta, eli huh huh, kohta kymmenen vuotta. Vaan onpa niitä melkoinen läjä tuohon kerääntynytkin :) Monia niistä on tullut testattuakin, mutta aivan liian moni lojuu kokeilemattomina. Nyt kuitenkin karsin pois sellaiset, joita en itse ikinä söisi...
 
Pelkästään A5 vihkosia on n.10 kappaletta täynnänsä ohjeita (useita tuhansia) Jotenkin on vaan mahdotonta uskoa että noita on noin paljon tullut kerättyä. Nyt pitää kyllä ihan oikeasti ryhtyä siirtelemään niitä tänne blogiin, koska muuten noita ohjeita alkaa olla kaikki nurkat täynnänsä :) (Varsinkin, kun olen keräillyt myös mielettömän määrän erilaisia käsityöohjeita ja -ideoita, sekä muuta kivaa pikkusilppua.) Lipaston laatikollinen jos ihan tarkkoja ollaan :)
 
Tässäpä illan piristykseksi monia kertoja testattu ja aina hyväksi havaittu seiskaluokalta (yli kymmenen vuotta siis!) mukana kulkenut omenapiirakan ohje. Perusohjehan tuo on, mutta jospa se nyt jotakuta miellyttäisi :)
 
Omenapiirakka
 
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
½ tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
2 dl piimää tai kermaviiliä
75 g margariinia
1 kananmuna
 
Pinnalle
4-5 omenaa
kanelia
sokeria
 
Vuokaan
margariinia tai voita
korppujauhoja
 
Pane uuni kuumenemaan 225 ºC. Voitele ja jauhota matala piirakkavuoka.
Sulata margariini. Pese ja lohko omenat.
Mittaa kulhoon jauhot, sokeri, vaniljasokeri, leivinjauhe ja sooda.
Lisää joukkoon piimä tai kermaviili, margariini ja muna kevyesti sekoittaen.
Levitä taikina vuokaan, lado omenat päälle ja ripottele pinnalle kanelia ja sokeria.
Paista keskitasolla 25-30 minuuttia.
 
Kahdesta annoksesta tulee pellillinen. Tuplaamalla pelkän taikinan saat piirakalle taikinakannen (näin muistaakseni teimme koulussa ja oli ehkä maailman paras omenapiirakka).
 
Hirmuinen pikkunälkä :)
 
<3 Niini